ثبت شرکت در ترکیه
تاسیس شرکت در ترکیه برای بسیاری از کسب و کارها امروزه به عنوان یک گام در دور زدن تحریم ها و یا انتقال کسب و کار به کشوری با اقتصادی پویا مطرح است . ترکیه به عنوان یک کشور در حال توسعه و پیشرو در اقتصاد مطرح می شود . هر چند در دوره نگارش این مطلب تورم در اقتصاد ترکیه بیشتر شده است اما همچنان به عنوان یک گزینه مناسب برای مدیران کسب و کار ها می باشد.
ایجاد شرکت در ترکیه مزایا و معایب خود را دارد که در این مطلب به این موضوع می پردازیم اما هر کسب و کاری بنا به نوع نیاز خود شهر یا منطقه آزاد تجاری را برای شروع کار در نظر می گیرد .قبل از هر اقدامی ارزیابی دقیقی از وضعیت و آینده کسب و کار خود ترسیم کنید تا با اشتباهات محاسباتی مواجه نشوید.
مزایای ثبت شرکت
هزینه تاسیس شرکت در ترکیه
تاسیس شرکت در ترکیه بر اساس نوع شرکت می تواند متغییر باشد. محبوب ترین نوع شرکت هی ثبتی , مسئولیت محدود است. همچنین در صورتی که بخواهید از شرکت های مشاور استفاده کنید هزینه این کار بیشتر از 2000 لیر نخواهد بود.
- در ترکیه شرکت ها ملزم به داشتن حساب دار هستند.هزینه ماهیانه 120 تا 300 دلار را برای حسابدار در نظر بگیرید.
- پس از ثبت شرکت برای اخذ اجازه کار لازم به استخدام ۱ کارمند در سال اول و ۵ کارمند ترک از سال دوم خواهید بود.
سرمایه اولیه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل ۱۰۰۰۰ لیر و برای شرکت با سهامی خاص ۵۰۰۰۰ هزار لیر ترک میباشد - در صورتی که محل کار اجاره ای باشد ۲۳ درصد مالیات بر اجاره (استوپاژ)
- هزینه های دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی، سالانه حدوداً ۴۰۰ دلار
- مالیات بر درآمد، معادل ۱۸٪ سود خالص شرکت
مدارک تاسیس شرکت در ترکیه
چه مدارکی برای تاسیس شرکت در ترکیه نیاز است؟
مدارک لازم جهت ثبت شرکت: (اصل پاسپورت هر یک از شرکاء، دو قطعه عکس، چند اسم انتخابی برای شرکت، زمینه فعالیت شرکت، تعیین درصد سهام هر یک از شرکاء، تعیین مدیر شرکت، تعیین آدرس دفتر شرکت، دادن وکالت به شخص تعیین شده از کارگزار، حداقل سرمایه ۱۰۰۰۰ لیر)
نکات تاسیس شرکت در ترکیه
نکاتی که برای تاسیس شرکت باید در نظر گرفت
- مدت زمان ثبت شرکت از زمان حضور شرکا در ترکیه حدود 7 روز کاری است.
برای ثبت شرکت ارائه اجاره نامه به نام شرکت اجباری و ضروری است اما در ترکیه امکان تهیه home officeوجود دارد. همچنین از دفاتر مجازی غافل نشوید .هزینه این نوع دفاتر نسبت به اجاره یک دفتر بسیار مقرون به صرفه است. - از سال ۲۰۱۲ محدودیتی در تعداد سهامدارها وجود ندارد و حداقل با یک نفر نیز مشود در ترکیه شرکتی را به ثبت رساند و نیازی به شریک ترک نیست.
- یک چهارم سرمایه شرکت در هنگام تاسیس باید به بانک واریز شده و چند روز در حساب مسدود میشود.
- حضور یکی از سهامداران (مدیر عامل) و یا صاحبین امضا کافی است.
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه
شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه حداقل با یک و حداکثر با ۵۰ شریک قابل ثبت است . در واقعه در صورتی که شرکت ورشکست شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین خواهد رفت و طلبکاران نمیتوانند باقیمانده خواسته های خود را از اموال شرکای شرکت طلب کنند.
شرکت سهامی (خاص- عام)
تاسیس این نوع شرکت نیازمند حداقل ۵ شخص حقیقی و یا حقوقی است. شرکا در قبال قروض شرکت به اندازه سهمشان مسئولند. در شرکت ها ی سهامی سرمایه باید به قسمتهای مساوی تقسیم شده باشد و هر یک از اجزاء تقسیم را سهم گویند. شرکاء لازم نیست که هر یک فقط یک سهم داشته باشند بلکه هر شریک میتواند به هر مقدار که بخواهد سهم بخرد. بر اساس قانون تجارت ترکیه جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود. شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم میشود:
سهامی عام : شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن بیش از ۲۵۰ نفر میباشند.
شرکت سهامی خاص: شرکت های هستند که تعداد سهامداران آن زیر ۲۵۰ نفر میباشند
شرکت تضامنی :شرکتی است که تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند شخص حقیقی با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود و اگر پول شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد بنابراین هریک از شرکا مسئول پرداخت میباشند.
شرکت مختلط :در این نوع شرکت یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام وام ها و دارای سهم الشرکه می باشند و دیگر شرکا در مقابل وام شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمی توانند جزو شرکاء ضامن باشند.
شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص در ترکیه ترجیح داده میشود
موسسات مالی (صرافی)تاسیس این گونه موسسات مالی در قالب یک شرکت سهامی ممکن می باشد. اما تاسیس این نوع موسسات اخذ مجوز از سازمانهای مربوطه را لازم دارد که فعلا این سازمان ها مجوز صادر نمیکنند. با این وجود تاسیس این گونه موسسات مالی با راه کار ویژه ای و به صورتی کاملا قانونی ممکن است.
پاسخ بگذارید